Droge huid

Reiniging en verzorging

De ambachtelijke Marseillezeep bestaat voor 100 % uit plantaardig materiaal. Hierdoor is de Marseillezeep een zegen voor iedereen, vooral voor mensen met een droge of gevoelige huid. Niet in het minst door de reinigende en verzorgende werking.

Natuurlijke vetlaag

Tegelijk met het vuil en de bacteriën, wassen we de natuurlijke vetlaag van de huid van onze handen weg. Die vetlaag  houdt onze huid zacht, elastisch en soepel, waardoor ze een goede bescherming biedt tegen virussen en andere ziekteverwekkers.

Als we onze handen te vaak wassen,  verdwijnt dit vetlaagje en wordt de huid droog, ruw en beschadigd. Er vormen zich kloven en barstjes in de huid, waardoor bacteriën makkelijker toegang krijgen tot het huidweefsel.

Natuurlijke hydratatie

De olijfolie, die verwerkt wordt in onze producten, zorgt voor een natuurlijke hydratatie. Hierdoor wordt de huid bij iedere wasbeurt een beetje ingevet, zodat deze steeds aangenaam verzorgd aanvoelt. Het is immers een feit  dat veelvuldig  wassen met synthetische zeep de huid telkens weer ontvet, waardoor ze droog en schraal wordt.